Collageen haar: hoe collageen poeder je haren dikker maakt

Heeft collageenpoeder kopen zin om snel dikker haar te krijgen?

collageen-haar

Wie de schoonheidsspecialisten op Insta en Youtube volgt, zal steeds vaker de term collageen horen vallen wanneer het onderwerp over dikker haar krijgen gaat. Er zijn zelfs zulke goede resultaten dat sommige salons spreken over collageen haar wanneer iemand een volle gezonde bos haar heeft.

Is het werkelijk zo dat collageensupplementen wonderen doen? We duiken in de wetenschap én geven je meteen de beste oplossing.

TLDR: Herbolist collageen werkt het best voor dikker haar. Extra scherpe prijs. (Klik hier)

Wat doen collageen supplementen?

Collageen supplementen zijn een natuurlijke oplossing om je haar dikker te maken, omdat collageen je lichaam voorziet van voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond haar en haarzakjes op te bouwen. Collageen type 1 van viscollageen of rundercollageen zijn de beste optie voor haar- en schoonheidsgerelateerde behoeften, omdat het de rijkste bron is van essentiële aminozuren zoals proline, welke niet alleen het haar dikker kunnen maken, maar ook haaruitval kunnen verminderen en de snelheid van de haargroei kunnen versnellen.

Beste collageen voor haar

Beste collageen voor haar Collageen hair care Beste prijs
1. Herbolist (best getest) 100% Pure collagen vanaf €29,95
2. RevitalTrax Collageen peptiden vanaf €39,95
3. Oslo Skin Lab Gehydrolyseerd collageen vanaf €56,90
4. Vital Proteins Collageen peptiden vanaf €41,00
5. Eclat Collageen beauty blend vanaf €39,95

Maakt collageen je haar dikker?

Jazeker, collageen is een ontzettend krachtige, natuurlijke oplossing om je haar dikker te maken. Het verminderd haaruitval en kan de haargroei versnellen, terwijl het tegelijkertijd de gezondheid van je spieren, huid en nagels verbetert. We duiken in de collageen werking.

Aminozuren bevorderen de haargroei

Dagelijks collageen consumeren kan de gezondheid van je haar verbeteren door het te voorzien van de essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft om nieuwe haarlokken aan te maken.

Je haar bestaat voornamelijk uit een eiwit dat bekend staat als keratine. Collageen is een rijke bron van de essentiële aminozuren die keratine in het lichaam aanmaken, waaronder het belangrijkste aminozuur voor de productie van keratine wat de naam proline draagt.

Krachtige antioxidanten die gezonde haarzakjes creëren

Gezonde haarzakjes zijn zoals we allemaal weten de sleutel tot dikke, sterke haarlokken en minimaal haarverlies. Helaas lijden deze haarzakjes vaak schade door vrije radicalen die zich ophopen door oorzaken zoals chronische stress, slechte eetgewoonten, blootstelling aan de zon of de leeftijd: vanaf 25-jarige leeftijd maakt je lichaam zelf minder collageen aan.

Een belangrijke studie uit 2016 van de Tokyo Medical University vond een belangrijke relatie met vrije radicalen en haaruitval. De wetenschappers ontdekten bijvoorbeeld dat hoe meer vrije radicalen zich ophoopten op de huid en hoofdhuid, hoe meer mensen last hadden van haaruitval en dus dunner wordend haar.

collageen voor haar

Dit is waar collageen, en in het bijzonder rundercollageen van Herbolist, van pas komt. De rijkdom aan antioxidanten en de gemakkelijk verteerbare eiwitten zijn in staat om effectief te vechten tegen vrije radicalen en toekomstige haarbeschadiging te voorkomen.

Vele wetenschappelijke collageen onderzoeken aangetoond dat collageen type 1 in staat is om te vechten tegen de vrije radicalen op de hoofdhuid die haaruitval en dunner wordend haar veroorzaken. Door de huid rond de haarzakjes te voorzien van krachtige antioxidanten, wordt direct een gezonde haarproductie geregenereerd en wordt de snelheid van haaruitval sterk vertraagd.

Een andere collageenstudie toonde aan dat één bron van collageen type 1, rundercollageen, hoge antioxidanten bevat die een rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid van het haar. Deze antioxidanten zijn in staat om de schadelijke bijwerkingen van vrije radicalen te bestrijden, waaronder vroegtijdige vergrijzing.

“Na slechts een paar maanden collagen aan mijn koffie toe te voegen, zijn mijn haar, huid en nagels sterker en gezonder.”
– Julia uit Steenwijk, 38 jaar

Wat slikken voor dikker haar?

Rundercollageen van Herbolist staat erom bekend de elasticiteit van de huid te verbeteren, maar veel mensen realiseren zich niet dat de effecten ook van toepassing zijn op de huid rond het haar. Het blijkt dat de huidlaag waar de haarzakjes wortelen, na verloop van tijd beschadigd kan raken, wat kan leiden tot leeftijdsgebonden haarverlies en dunner worden.

Maar maak je dus niet al te veel zorgen: het nemen van een dagelijks schepje rundercollageen kan een effectieve manier zijn om de huid in dit gebied te versterken, wat op zijn beurt de algehele gezondheid van het haar kan verbeteren.

Welke collageen soorten zijn het beste voor haar?

Wanneer je het beste collageen voor dikker haar zoekt, is het essentieel om er een te kiezen die specifiek overvloedig aanwezig is in collageen type 1, en dat wordt het meest aangetroffen in rundercollageen supplementen. Hoewel er meer dan 16 verschillende collageensoorten zijn, is rundercollageen type 1 het meest geschikt voor het behoud van jeugdig haar, huid en nagels.

Dat komt omdat de moleculen van type 1 wat kleiner zijn en daarom beter biologisch beschikbaar worden. Tevens is dit type collageen is voornamelijk rijk aan het aminozuur hydroxyproline, wat één van de belangrijke bouwsteen voor een gezonde huid is.

wat slikken voor dikker haar

Andere soorten collageen bieden andere voordelen dan gezonder haar. Type 2 en 3 zijn bijvoorbeeld rijk aan de aminozuren glycine en proline, die over het algemeen belangrijker zijn voor de gezondheid van botten, gewrichten en organen.

Rundercollageen van Herbolist

Runder collageen poeder van Herbolist is rijk aan type 1 collageen waardoor dit een enorm effectieve optie is om snel aan mooier, dikker haar te komen. Daarnaast is de unieke formule verrijkt met vitamine C, waardoor het collageen sneller in het lichaam opgenomen kan worden en sneller zijn werk kan doen.

Een mooie extra bijkomstigheid is dat rundercollageen van Herbolist ook goed helpt aan sterkere spieren en botten en de bindweefsels ondersteund. Daarom zie je ook veel sporters tegenwoordig collageen supplementen kopen.

“Ik ben onlangs overgestapt op Herbolist, nadat ik een tijdje online onderzoek naar had gedaan. Mijn huid is gladder en mijn haar is echt duidelijk dikker.
– Deborah uit Haarlem, 43 jaar

Wat is het beste collageen poeder voor haargroei?

Voor de beste haar verdikking resultaten met collageen is het niet alleen essentieel om collageen type 1 te kiezen, maar het is ook essentieel om een product te kiezen dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit helpt om de minste hoeveelheid gifstoffen, zware metalen en andere schadelijke verbindingen te garanderen (die kunnen worden geleverd met vrije radicalen die de haargroei beschadigen).

Hoe collageen supplementen gebruiken?

Bij het gebruik van collageen supplementen om je haar dikker te maken, haaruitval te verminderen en de snelheid van de haargroei te versnellen, is consistentie de sleutel tot merkbare resultaten. Blijf je favoriete collageen poeder dus iedere dag gebruiken, en niet zomaar een weekje wel en een weekje niet: dan heb je niet het beoogde effect.

Hair care
Collagen bouwstoffen tegen haaruitval, meer volume

Wie collageen bouwstoffen zoekt en haaruitval tegen wil gaan, doet met Herbolist de beste aankoop. Meer volume en je haar ziet er gezond uit. Je bespaart ook weer geld op dure shampoos, aangezien anti-haaruitval shampoo producten super prijzig zijn. Daarnaast heb je geen ketoconazol nodig, tenzij je baardgroei wil natuurlijk of spierpijn tegen wilt gaan.

Geen spierpijn dankzij serum

Er zijn ook serum supplementen verkrijgbaar waardoor je spierpijn kunt voorkomen en tevens helpt dit goed tegen haaruitval. (Bron)

Anti-aging hair care voor mooie haren, kapsel en wenkbrauwen

Wist je dat Herbolist ook het nummer 1 anti-aging hair care product is voor hele mooie haren en strakke wenkbrauwen? Je weet niet wat je ziet. Gebruik zo'n poeder een paar maanden en je zult verstelt staan van het resultaat waardoor je ook met paleo kunt stoppen. Pure hair growth en veroudering wordt tevens tegen gegaan zodat je kapsel er perfect uitziet. Een paar gram is voldoende!