Zelf haar verven: tips!

zelf haar verven

Desperate times call for desperate measures. Ben je klaar voor een nieuwe haarkleur of is het hoog tijd om je uitgroei bij te werken maar is je kapper dicht? #lockdown

Tip: Lees ook het artikel collageen voor haar.

Geen paniek! Na het lezen van dit artikel kan jij prima zelf je haar verven, zonder dat het uitdraait op een ramp.

Zelf haar verven highlights

Het zetten van highlights is precisie werk, zelf menig kapper heeft dit karwei niet helemaal onder de knie. Als je ook highlight fan bent dan ben je vast eens thuis gekomen met een streperig hoofd. Niet leuk.

Tip 1 is dan ook: houd het simpel. Waag je niet aan highlights. Kies voor nu een verf die slechts enkele tinten lichter of donkerder is dan je natuurlijke kleur. Laat highlights, balayage of een ombré over aan de professionals.

Zelf haar verven achterkant

Om er zeker van te zijn dat je hele haar dezelfde kleur krijgt na deze DIY verfbeurt, dat wil zeggen, ook de onderkant en achterkant is het volgende verstandig:

Borstel je haar

Borstel je haar grondig, zo voorkom je dat klitten ervoor zorgen dat de verf niet op alle delen van je haar terecht komt. Begin oderin met borstelen, dus van je punten naar je wortels. Wanneer je je haar geborsteld hebt doe je er goed aan om het ook te kammen. Kleine klitten gaan er vaak niet uit met een borstel en wel met een kam.

Lees de aanwijzingen zorgvuldig

Deze tip lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is het vermelden waard. Lees en volg de instructies zorgvuldig. Alleen zo kom je tot het best mogelijke resultaat.

Lees voor je begint alle instructies door en leg alles wat je nodig hebt vast klaar, zo voorkom je stress tijdens het verven. Ook als je je haar regelmatig verft is het verstandig om de instructies nog eens door te lezen, soms wordt de samenstelling aangepast en hiermee ook de instructies.

Vraag om hulp

Zelf haar verven kan een uitdaging zijn, vooral omdat je niet je hele hoofd goed kunt zien. Daarom kan het handig zijn om een vriend(in) te vragen je te helpen.

Verdeel je haar

In plaats van je hele haar in een keer proberen te verven is het verstandig om je haar te verdelen, dit maakt het makkelijker om het goed te verdelen en zorgt daardoor voor een betere dekking.

In hoeveel secties je je haar moet verdelen hangt af van de hoeveelheid haar dat je hebt, maar ga voor minimaal vier secties: twee op de onderste helft van je haar en twee op de bovenkant. Net als bij de kapper is het handig om clips in huis te hebben zodat je de secties waar je niet mee bezig bent kunt vastzetten.

Zelf haar verven met kappersverf

Tijdens lockdowns zijn er steeds meer kappers die kappersverf verkopen. Neem vooral contact op met de kapper waar je normaal gesproken je haar laat verven om te checken of zij deze service aanbieden. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de goede kleur verf gebruikt.